Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 4. 2023

Klubový trénink KCHCH Mladá Boleslav 23.04.2023

17.05.2023

Klubový trénink KCHCH - 23. 4. 2023 v Mladé Boleslavi  - shrnutí a zhodnocení

    Jaro už je v plném proudu a stejně tak i výstavní a dostihová sezona... Velmi náročná byla poslední dubnová dekáda, jakož i začátek května, kdy proběhly 3 naším klubem organizované akce... Dlouho jsem se snažila zajistit 1. z nich - letošní klubový trénink. Nejdříve na kolínské dráze - MARNĚ a následně v Mladé Boleslavi. Po pomalejším "rozjezdu" mě paní Šimková odkázala na Elišku Hornovou a rázem vše dostalo rychlý spád... Ze 3 nabízených datumů to jarní dokonce i odpovídalo prvnímu z námi požadovaných termínů... Navíc konání akce 14 dní před dostihem v MB, který měl být součástí Krásy a výkonu, bylo značka IDEÁL...!!! Sice panovaly obavy, jestli 2 a půl týdne bude stačit na "propagaci" a zda to tak nebude "propadák", ale opak byl pravdou...!?! 

 
     Jako každý rok i letos stanovovat uzávěrku přihlášek byla MARNOST nad MARNOST ! Přestože avizo bylo na klubovém webu i v různých chrtích skupinách na fb, snažili se lidé dohlásit ještě v pátek před akcí... Poctivě jsem sestavila běhy podle přání přihlašovatelů, ale i tak jsem jejich složení i pořadí měnila snad 5 x, než se mi jakž-takž a s nadlidským úsilím podařilo vyhovět všem požadavkům ... Přihlášeno bylo velké množství tréninkových běhů, ale kupodivu i těch licenčních, což byl další problém, jelikož obě rozhodčí potřebovaly odjet z MB max. po 13. hodině... S Eliškou Hornovou jsem tedy dohodla začátek "licencí" už od 10ti hod. při paralelním průběhu přejímky a zbývalo jen doufat, že vše KLAPNE...! 
 
"společný LB - saluki"
kchch-1.jpg
 

kchch2.jpg

kchch3.jpg

     Navzdory velmi nepříznivé předpovědi počasí jsme se ráno na 9.30. hod. vypravili na mladoboleslavskou dostihovku. Krom toho, že jsem pár set metrů od domu píchla a musela se vrátit vyměnit kolo, jsme to do "Bolky" stihli téměř načas. Vše dohodnuté bylo vzorně připraveno a licenční běhy mohly začít. Přes problém s ne úplně dobrou slyšitelností rozhlasu si většina účastníků své běhy hlídala a nefunkční el. časomíra byla nahrazena tou ruční... Všudypřítomná a neskutečně ochotná Eliška stihla nejen odbavovat běhy, ale i zapisovat hlášené časy, takže spolupráce na jedničku s hvězdičkou!!!

Nasát atmosféru přišli i 3měsíční štěníci z F2 vrhu Ayort Back s pánečky

e0ec---nasat-atmosferu-prisli-i-3mesicni-stenici-z-f2-vrhu-ayort-back-s-panecky.jpg

Štěníci - 3 a 4 měs. (F2 AB a F RG)

b37eb---stenici---3-a-4-mes.--f2-ab-a-f-rg-.jpg

     I nebe nám bylo nakloněno, takže navzdory "Alladinovi" krom pár kapek "chmurná" předpověď nevyšla a počasí bylo nakonec na běhání naprosto ideální. Nasát atmosféru dostihů přišli i vipetí štěníci - 3měsíční F 2 Ayort Back a 4měsíční F Ready Go... Dík flexibilitě a ochotě pomoci, kde bylo zrovna třeba, se nakonec vše stihlo v limitu a věřím i ke všeobecné spokojenosti. A jak letošní trénink vypadal v číslech?
 
1. Přihlášeno bylo na 80 psů.
2. "Běžci" byli ze 6ti plemen, z čehož
- nejvíc jako obyčejně - whippetů - 49,
- REKORDNÍ POČET - saluki - 20 a pak ještě
- 5 italských chrtíků,
- 1 barzoj,
- 3 afgáni a
- 2 dlouhosrstí vipeti ...
3. Odběhnuto bylo 105 běhů na vzdálenost 360, 480 m, rovina a zátáčkorovina...
4. Domluveno bylo 22 LB, které kromě dvou od malých a 2 od velkých boxů byly vzorně splněny.
 
Toccata Boh. Skara na dráze
1a---toccata-boh.-skara-na-draze---trenink-.jpg
 
Endymión Ayort Back

03---endymion-ayort-back---na-draze.jpg

A-CLASS BEST of RACE Ayort Back na dráze

a-class-best-of-race-ayort-back-na-draze.jpg

    To vše jsme stihli od 10ti do 14.30 hod. bez jediné poruchy "nekonečného zajíce"...! I proto bych ještě jednou chtěla poděkovat celému boleslavskému personálu, ale zejména pí. Elišce Hornové za ochotu, milou vstřícnost a flexibilitu, bez nichž by se letošní trénink určitě tak nevydařil!!!  

 
                                       S. Němcová
 
 
 
14.04.2023
 
Vážení členové KCHCH 
 
     Jako už tradičně se nám i letos nakonec podařilo zajistit podmínky pro KLUBOVÝ TRÉNINK KCHCH. Po neúspěšném a striktně odmítavém jednání s kolínskou dráhou nám vyšla vstříc MLADÁ BOLESLAV a to v "super" termínu - neděle 23. 4. 2023. Přejímka proběhne 10:30 - 11:00 hod.
Budete si moci potrénovat hned na začátku dostihové sezony a doufám, že se nám podaří zajistit i rozhodčí, aby si vaši mlaďoši mohli splnit LICENČNÍ BĚHY...!!!
Co pro svou účast musíte udělat:
 
1. Mít zaplacený členský poplatek KCHCH.
2. Na e-mail ayortback@volny.cz odeslat svoji přihlášku obsahující:
- Jméno člena = majitele psa,
- plemeno psa / feny,
- pohlaví - pes / fena,
- JMÉNO + CH. STANICE psa / feny,
- "zkušený" x "začátečník",
- druh a počet běhů:
a) sólo,
b) společný,
c) LICENČNÍ - sólo / společný,
- délka trati:
a) 360 m - "krátká",
b) 480 m - "dlouhá",
c) "rovinka" / "zatáčkorovina".
3. Pokud přihláška NEBUDE POTVRZENA, znamená to, že e-mail NEDORAZIL. Pak NOUZOVĚ volejte 723 504 426.
 
    Jako vždy se všem budeme snažit vyjít vstříc a zajistit co nejplynulejší chod celé akce. K tomu nám pomůžou výše uvedené údaje a VČASNÁ přihláška.
Uzávěrka přihlášek na letošní KLUBOVÝ trénink je do neděle 16. 4. 2023...! Členové KCHCH mají účast jako už tradičně ZDARMA...!
Těšíme se na hojnou účast!!!