Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 2. 2023

Postup chovatele při hlášení vrhu

1) Doporučení ke krytí (krycí list 1 a 2) nechte podepsat majitelem krycího psa a podepište je i Vy. Krycí list (KL) č. 1 po narození vrhu pošlete poradci chovu. Nebo mu krytí oznamte e-mailem a přiložte KL č.1.

2) Po vrhu štěňat do 3, nejpozději 4 týdnů, pošlete příslušnému poradci chovu přihlášku k zápisu štěňat, ve které vyplníte vše, mimo čísel zápisu a kódu čipů. Pokud byste v době vrhu ještě neměli potvrzen název chovatelské stanice, (CHS) napište do příslušné rubriky „zažádáno „a přiložte originál KL č. 1.

- na přihlášce vrhu k zápisu nezapomeňte vyplnit e-mail. Plemenná kniha Vám na něj pošle čísla zápisu

- v případě prvního vrhu přikládáte k přihlášce vrhu originál PP fenky a výsledky výstav, pokud nejsou zapsány v PP

- příslušný poradce chovu, po potvrzení přihlášky k zápisu vrhu a její kontrole, odesílá přihlášku PK ČMKJ

- v případě prvního vrhu kopii dokladu o tom, že máte registrovanou CHS (pokud jej již v té době budete mít). Jedná-li se o zápis vrhu na CHS od jiného plemene, kopii certifikátu rovněž přiložte.

3) vrh nahlaste majiteli krycího psa (stačí e-mailem)

4) plemenná kniha Vám vrátí přihlášku k zápisu štěňat doplněnou o čísla zápisu.

5) čipovat můžete štěňata až po té, co máte od plemenné knihy čísla zápisu a to nejdříve v 4 týdnech věku. Po očipování štěňat vlepí veterinář k příslušnému zápisovému číslu vždy číslo kódu čipu. Veterinářem potvrzenou přihlášku k zápisu vrhu vrátíte plemenné knize (Plemenná kniha ČMKJ, Lešanská 1176/2a, 141 00 Praha 4 – Chodov) a ta začne vystavovat PP štěňatům. Pokud byste v době hlášení prvního vrhu k zápisu ještě neměli registrovaný název CHS, nic se neděje, pouze se vystavení PP zdrží do doby, než bude tato informace k dispozici.

6) Klub chovatelů chrtů nedělá, pokud není podezření na nedodržení předpisů, kontroly vrhů.

 

Přeji mnoho úspěchů.

 

Ing. Radana Marešová

 

V případě nejasností se prosím obracejte na příslušné poradce chovu.