Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 11. 2021

Podmínky pro udělení titulu - Šampion pro krásu a výkon KCHCH

Získání šampionů se týká  pouze psů v majetku ČLENŮ KCHCH.

 

JUNIOR ŠAMPION PRO KRÁSU A VÝKON KCHCH

Pes i fena - mohou získat jedinci, kteří byli na výstavě posouzeni ve třídě mladých nebo mezitřídě, dovršili věk 12 měsíců pro malá, 15 měsíců pro velká plemena, nepřekročili věk 24 měsíců, nemají ještě dostihovou licenci, mají pouze tréninkovou kartu a úspěšně absolvovali dostih.

 

SENIOR ŠAMPION PRO KRÁSU A VÝKON KCHCH

Pes i fena - mohou získat jedinci s dostihovou licencí, starší 6 let, kteří byli na výstavě posouzeni v dospělé třídě (otevřené, pracovní, vítězů, čestné) nebo ve třídě veteránů (platí pouze pro psy a feny, kteří dovršili věk 8 let v dostihové sezóně závodu a mohou se tak ještě účastnit akcí pořádaných do konce roku této sezóny) a úspěšně absolvovali dostih.

 

ŠAMPION PRO KRÁSU A VÝKON KCHCH

Pes a fena - mohou získat jedinci s dostihovou licencí, kteří dovršili věk 15 měsíců (pro malá plemena) a 18 měsíců (pro velká plemena), nepřekročili věk 6 let, byli na výstavě posouzeni v kterékoli dospělé třídě (mezitřída, otevřená, pracovní, vítězů, čestná) a úspěšně absolvovali dostih.

 

Všechny 3 tituly lze za stejných podmínek - viz výše - získat v dostihových kategoriích = KLASIK / SPRINTER.

Velká plemena mají platnou licenci až od 18 měsíců - (licenční karta může být sice vydána již před splněním minimálního věku požadovaného pro účast psa na závodech - 15 měsíců pro plemena italský chrtík, whippet, sicilský chrt, basenji, portugalský podengo, dlouhosrstý vipet a 18 měsíců pro ostatní plemena - avšak s platností ode dne dovršení požadovaného věku. Za dodržení minimální věkové hranice pro účast na závodech zodpovídá majitel.)

 

Určení pořadí je podle uvedené tabulky.

TABULKA BODOVÉHO HODNOCENÍ PRO KRÁSU A VÝKON KCHCH

 

výstava

CAC,CAJC Vít.tř.čestné  Vít.tř.veteránů

 

V1

 

V2

 

V3

 

V4

 

V

 

VD1

 

VD2

 

VD3

 

VD4

 

VD

 

D

body 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3  2  1 
dostih  1. místo  2.m   3.m   4.m   5.m   6.m  7.m   8.m   9.m   10.m   11.m 

 12.m

+ platný dostih

 

Podmínky pro udělení titulu se mohou v detailech měnit. Záleží na druhu dostihu, který je brán jako část "výkonu" (klasický dostih, rovinný dostih, coursing, ....)